• The Base Schiphol
 • The Base Schiphol
 • The Base Schiphol

The Base Schiphol

Bij het kantorencomplex the Base op Schiphol wordt een nieuw kantoor bijgebouwd. Naast het gebouw wordt ook een ondergrondse parkeergarage aangelegd. De bodemopbouw rondom schiphol bestaat uit een deklaag van klei en veen met daaronder het 1e watervoerende pakket. In het watervoerende pakket heerst een stijghoogte welke boven het peil van de keldervloer uitkomt. Op dit project is een spanningsbemaling toegepast om de stijghoogte te verlagen tot een veilig niveau.

Het opgepompte grondwater uit de spanningsbemaling is door middel van een retourbemaling terug gepompt in het 1e watervoerende pakket. Voor de retourbemaling is gebruik gemaakt van de retourbronnen welke in de jaren 90 door Tjaden BV zijn aangelegd. Er is met een debiet van maximaal 325m3/uur grondater opgepompte en geretourneer naar het retourveld, op ca 2km afstand van de bouwput.

Tjaden verzorgt de bemalingwerkzaamheden in opdracht van Gebroeders de Koning uit Papendrecht.

 • projecten

  Bemalingwerkzaamheden Randstad 380kV Noordring Bemalingwerkzaamheden Randstad 380kV Noordring

  Bemalingwerkzaamheden Randstad 380kV Noordring

  Tjaden BV voert de bemalingwerkzaamheden uit voor de aanleg van de nieuwe hoogspanningsverbinding tussen Bleiswijk en de Zuidelijke Ringvaart.

 • projecten

  Lisse koel en warm Lisse koel en warm

  Lisse koel en warm

  Twee scholen en een sportcomplex in de gemeente Lisse besparen flink op hun energierekening met een WKO-systeem dat zowel verwarmt als koelt.

 • projecten

  Retourbemaling Utrecht Retourbemaling Utrecht

  Retourbemaling Utrecht

  In Utrecht bemaalden we de grootste bouwput van Nederland bij de bouw van het nieuwe hart van het stadsdeel Leidsche Rijn. Hiervoor werden onder meer deepwells ingezet.

 • projecten

  WKO-systeem Artis WKO-systeem Artis

  WKO-systeem Artis

  Artis maakt voor de koeling van twee rijksmonumenten, voortaan gebruik van een open WKO-systeem. Tjaden legde het systeem aan in opdracht van Imtech.