• Retourbemaling Utrecht
 • Retourbemaling Utrecht
 • Retourbemaling Utrecht

Retourbemaling Utrecht

Met behulp van deepwells, systemen om grondwater te verlagen en langdurig te stabiliseren, bemaalde Tjaden in Utrecht de grootste Nederlandse bouwput van 2014. Dit gebeurde in opdracht van bouwcombinatie Hurks-Slokker en projectontwikkelaar ASR die het Leidsche Rijn Centrum bouwen, het nieuwe hart van het stadsdeel Leidsche Rijn. 

In de jaren zeventig van de vorige eeuw slaagde Tjaden er als eerste in om grondwater te retourneren. Het verder ontwikkelen van dit specialisme was één van de redenen dat de opdrachtgevers Tjaden inschakelden om deze klus te klaren.

Het injecteren van het grondwater in de ondergrond gebeurde tijdens dit project via een groot aantal retourputten. Hiervoor werden debieten tot 710 m³/u verpompt. Dit gebeurde via een drie kilometer lang gespiegellast leidingstelsel van HDPE-leidingen.

 • projecten

  Demiwater leiding Europoort Demiwater leiding Europoort

  Demiwater leiding Europoort

  Bemalingwerkzaamheden deeltraject C demiwater leiding Europoort Rotterdam

 • projecten

  Bemaling uitbreiding VUmc Bemaling uitbreiding VUmc

  Bemaling uitbreiding VUmc

  Tjaden voert in opdracht van Ballast Nedam Speciale Projecten de bemaling uit voor de uitbreiding van het VU medisch centrum Amsterdam.

 • projecten

  Bemaling Air Liquide leiding Bemaling Air Liquide leiding

  Bemaling Air Liquide leiding

  Voor een nieuw leidingtracé tussen Zelzate en Temse verzorgt Tjaden BV de bronbemalingswerkzaamheden.

 • projecten

  Retourbemaling Utrecht Retourbemaling Utrecht

  Retourbemaling Utrecht

  In Utrecht bemaalden we de grootste bouwput van Nederland bij de bouw van het nieuwe hart van het stadsdeel Leidsche Rijn. Hiervoor werden onder meer deepwells ingezet.