• Arc de Dierrey

Arc de Dierrey

Grondwater is vaak een storende factor bij de aanleg van pijpleidingen. Tjaden zorgt er door middel van bronbemaling voor dat er in de sleuven droog gewerkt kan worden. Dat komt zowel de kwaliteit van het werk als de veiligheid van de werkomstandigheden ten goede. In Frankrijk lieten we zien hoe effectief we daarin zijn.

Voor het Arc de Dierrey-project in Frankrijk legt A.Hak International samen met haar Franse partner Spiecapaq in totaal ruim 300 km 48” leidingen aan voor GRTgaz. Nadat diverse bedrijven hun tanden stukbeten op de bemaling, is Tjaden er wel in geslaagd de sleuf droog te krijgen.

De moeilijkheid zat hem in de grote hoeveelheden grondwater die aan de bodem onttrokken moesten worden. Dergelijke debieten komen in Nederland niet voor. Daarom heeft Tjaden voor dit project gebruik gemaakt van 6” vacuümleidingen en filters, in plaats van de in Nederland gebruikelijke 4” leidingen. 

 • projecten

  Bemaling uitbreiding VUmc Bemaling uitbreiding VUmc

  Bemaling uitbreiding VUmc

  Tjaden voert in opdracht van Ballast Nedam Speciale Projecten de bemaling uit voor de uitbreiding van het VU medisch centrum Amsterdam.

 • projecten

  Retourbemaling Utrecht Retourbemaling Utrecht

  Retourbemaling Utrecht

  In Utrecht bemaalden we de grootste bouwput van Nederland bij de bouw van het nieuwe hart van het stadsdeel Leidsche Rijn. Hiervoor werden onder meer deepwells ingezet.

 • projecten

  Lisse koel en warm Lisse koel en warm

  Lisse koel en warm

  Twee scholen en een sportcomplex in de gemeente Lisse besparen flink op hun energierekening met een WKO-systeem dat zowel verwarmt als koelt.

 • projecten

  Arc de Dierrey Arc de Dierrey

  Arc de Dierrey

  Bij de aanleg van transportleidingen voor GRTgaz verzorgde Tjaden de bronbemaling. Daarbij moesten grote hoeveelheden grondwater onttrokken worden.