Metro Station Saint-Denis Pleyel, Parijs

Projectinformatie

Voor de Grand Paris Express worden 4 nieuwe automatische metrolijnen (lijnen 15, 16, 17 en 18) aangelegd met een totale lengte van 200 km spoor, even lang als het huidige netwerk. Er worden 68 metrostations bijgebouwd. Lijn 17 zal 9 stations gaan verbinden, van Saint-Denis Pleyel (nabij het voetbalstadion Stade de France) naar Mesnil-Amelot (Luchthaven Charles de Gaulle), in 25 minuten. De lijn heeft een totale lengte van 27 km.

Het Franse bouwbedrijf Eiffage heeft Tjaden BV opdracht gegeven om de bemalingwerkzaamheden voor het station Saint-Denis Pleyel uit te voeren. Op dit station zullen 4 metrolijnen samen komen en is het grootste station in aanbouw.

De bemalingwerkzaamheden bestaan uit het boren van 16 dieptebronnen tot een diepte van ca 47 m -maaiveld. De bronconstructie bestaat uit stalen bronbuizen. Ook worden er 9 boringen gemaakt om peilbuizen in af te stellen. De gehele monitoring en besturing van de bemaling zal gebeuren met behulp van het volledig geautomatiseerde scada systeem.

In eerste instantie worden er 6 dieptebronnen geboord zodat hierop pompproeven gehouden kunnen worden. Tjaden zal met behulp van modelleringsoftware het ontwerp toetsen. In januari en februari 2020 zullen de resterende bronnen en peilbuizen worden geboord.

Projectinformatie

Projectnaam
Station Saint-Denis Pleyel, Parijs

Activiteit
Boringen, bronbemaling

Opdrachtgever
Eiffage

Periode
2019 – 2021

Locatie
Parijs Noord, Frankrijk

Apur: Observatoire des quartiers de gare du Grand Paris