• Arc de Dierrey

Arc de Dierrey

Grondwater is vaak een storende factor bij de aanleg van pijpleidingen. Tjaden zorgt er door middel van bronbemaling voor dat er in de sleuven droog gewerkt kan worden. Dat komt zowel de kwaliteit van het werk als de veiligheid van de werkomstandigheden ten goede. In Frankrijk lieten we zien hoe effectief we daarin zijn.

Voor het Arc de Dierrey-project in Frankrijk legt A.Hak International samen met haar Franse partner Spiecapaq in totaal ruim 300 km 48” leidingen aan voor GRTgaz. Nadat diverse bedrijven hun tanden stukbeten op de bemaling, is Tjaden er wel in geslaagd de sleuf droog te krijgen.

De moeilijkheid zat hem in de grote hoeveelheden grondwater die aan de bodem onttrokken moesten worden. Dergelijke debieten komen in Nederland niet voor. Daarom heeft Tjaden voor dit project gebruik gemaakt van 6” vacuümleidingen en filters, in plaats van de in Nederland gebruikelijke 4” leidingen. 

 • vacature

  Chauffeur Chauffeur

  Chauffeur

  Als chauffeur voor onze divisie bronbemalingen ben je verantwoordelijk voor het transport van bemalingsmaterieel vanuit onze werf te Heerjansdam naar de verschillende werken in binnen en buitenland.

 • projecten

  Bemaling uitbreiding VUmc Bemaling uitbreiding VUmc

  Bemaling uitbreiding VUmc

  Tjaden voert in opdracht van Ballast Nedam Speciale Projecten de bemaling uit voor de uitbreiding van het VU medisch centrum Amsterdam.

 • projecten

  WKO-systeem Artis WKO-systeem Artis

  WKO-systeem Artis

  Artis maakt voor de koeling van twee rijksmonumenten, voortaan gebruik van een open WKO-systeem. Tjaden legde het systeem aan in opdracht van Imtech.

 • projecten

  Arc de Dierrey Arc de Dierrey

  Arc de Dierrey

  Bij de aanleg van transportleidingen voor GRTgaz verzorgde Tjaden de bronbemaling. Daarbij moesten grote hoeveelheden grondwater onttrokken worden.